«Я ладнаю годівничку для горобчика й синички»




 

Акція «Годівничка» успішно стартувала у дитячому садочку «Дзвіночок» у м. Очаків під час традиційного екологічного свята «Синиччин день».

У програмі екоосвітнього заходу – бесіди, під час яких діти відгадували загадки, вчилися визначати птахів за описом, дізналися про зимуючих птахів, а ще - цікаві майстер – класи по виготовленню годівничок.

   

«Я ладнаю годівничку для горобчика й синички» - саме під таким гаслом розпочалася надзвичайно зворушлива прогулянка: діти разом із вихователями розвішали годівнички, потім насипали в них заготовлений завчасно корм, яким згодом посмакували пташки.

   

Ми сподіваємося, що пташки будуть дуже раді, коли прилітатимуть до таких годівничок і знаходитимуть там щодня смачну поживу.

   

Так вони зможуть подолати холод, голод, даруватимуть весною свій спів, оберігатимуть наші дерева і сади від шкідників та примножать врожаї овочів і фруктів. Проведення даної акції є своєрідним закликом до усіх небайдужих про допомогу птахам та їх збереження.

   

Природно – заповідні об’єкти Очаківщини: НПП «Білобережжя Святослава» та РЛП «Кінбурнська коса» дякують першим учасникам акції «Годівничка» - вихованцям «Дзвіночка», їх батькам та вихователям за підтримку еколого- просвітницьких заходів, за виховання у дітей поваги та бережливого ставлення до природи та бажання допомогти зимуючим птахам вижити у скрутні зимові місяці.

І.Форманюк,
провідний фахівець з екоосвіти РЛП «Кінбурнська коса»
та НПП «Білобережжя Святослава»