Фотоконкурс «Годівничка»




Понад 250 учнів шкіл та дошкільнят Очаківщини взяли участь у «Днях турботи про зимуючих птахів», оголошених природно-заповідними об’єктами: НПП «Білобережжя Святослава» та РЛП «Кінбурнська коса» та Всеукраїнської акції «Годівничка». За допомогою батьків та вчителів вони майстрували годівнички, розвішували їх на подвір’ях домів, шкіл та дитячих садків, щоб зручніше було підгодовувати птахів. Переважна більшість учасників відвідали «уроки поваги до природи» у еколого-освітньому класі регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса» та дізналися багато цікавого про зимуючих птахів нашого краю, правила їх підгодовування та про повадки птахів у часи негоди.

Акція по підгодовуванню птахів продовжується, а її учасники добре пам’ятають, як складно птахам доводиться саме наприкінці зимового періоду та ранньою весною, коли їжі з кожним днем стає все менше. Через недостатню кількість харчування птахи стають слабкими та гинуть.

У рамках акції, серед учнів загальноосвітніх шкіл, пройшов фотоконкурс «Годівничка», його учасниками сталі:

Учні 1-А класу Очаківської ЗОШ №1 (вчитель Римма Вікторівна Усік)


На фото: Анастасія Анісімова, Владислав Бадіка, Мирослав Барбара, Анна Геращенко, Юлія Єгурнова, Кирило Климов, Олена Куба, Єгор Муравйов, Анастасія Оніщенко, Яна Папук, Валерія Синєрук, Анатолій Татаренко, Анастасія Третьякова, Назар Трум, Веніамін Федорченко.

За результатами акції, учні 1-А класу визнані найактивнішими «Юними природо охоронцями»: за допомогою батьків вони зробили 15 годівничок, а під керівництвом Римми Вікторівни та разом з батьками: Оніщенко С.А. та Синерук Є. В., встановили їх на шкільному подвір’ї. Діти з задоволенням годують птахів, спостерігають за їх поведінкою та дуже радіють коли на їх годівнички прилітають синички.

   

Учениці 1-А класу ЗОШ №1 – Валерія Синєрук та Анна Геращенко сталі переможцями фотоконкурсу у номінації «Птахи поруч із нами!»

Учні 1-Б класу Очаківської ЗОШ №1(вчитель Анастасія Сергіївна Зуєва)


На фото: Єлизавета Барилка, Дар’я Гречка, Денис Гануля, Валерія Чабанова, Матвій Бурцев, Ольга Полякова, Дар’я Черномашенцева, Софія Данилова, Анастасія Мойсеєнко, Дмитро Рудницький.

У 1-Б зроблено 13 годівничок. Серед учасників - Денис Гануля

   

Дар’я Гречка - переможець у номінації «Я майструю годівницю»

Кращими визнані годівнички Матвія Бурцева, Ользі Поляковій та Дмитра Рудницького.

Учасниця акції - учениця 4 класу ЗОШ №1 Софія Жарєнова.

   

Учні 1-Б класу Очаківської ЗОШ №2 (вчитель Любов Іванівна Лучук)

8 годівничок зробили учні 1-Б класу: це Ксенія Кисельова, Маргарита Басуріна, Альона Сірко, Іван Казаков, В’ячеслав Клименко, Павло Ігнатьєв, Ельвіра та Юля Куртєєви.

У номінації «Як ми розвішували годівниці та годували птахів» переможцями визнані: Дмитро Марченко, Володимир Трофимчук та Іван Козаков.

   

Учні 2 класу Очаківської ЗОШ №4 (вчитель Аліна Станіславівна Михлич) – активні учасники акції.

Переможці фотоконкурсу:

   

Єлизавета Швець

   

Лілія Мошляк

   

Олександра Скриль

   

Анна Жосан

Марія Собко

Учні 4 класу ЗОШ №4 (класний керівник Кравченко А.М.). Серед учасників акції: Поліна Тимофіїва та Ірина Ізбаш, Карина та Анатолій Голубок


Голубок Анатолій 4 клас

 
Голубок Анатолій 4 клас
 

Учні 6-Б класу ЗОШ №4 (класний керівник Погорєлова І. І.). На фото учасники акції: О.Балюк, А.Стинка та Марія Войналович. А таку оригінальну годівничку зробив Андрій Олифіренко.


Балюк, Стинка, Войналович

 
Балюк, Стинка, Войналович
 

Учні 5 класу Очаківської санаторної ЗОШ – інтернату (вихователь Ольга Петрівна Іванова) зробили годівнички у екокласі РЛП «Кінбурнська коса» під час майстер-класу. Найактивнішими його учасниками були визнані: Юрій Омельченко та Оксана Ткачук, Карина Рожелюк та Мар’яна Петрова. За діями учасників майстер-класу уважно «спостерігала» юна фотокореспондентка Анастасія Венгер.

Учасники конкурсу - учні початкових класів Кам’янської ЗОШ.


1 клас Кам'янська ЗОШ


2 клас Кам'янська ЗОШ


3 клас Кам'янська ЗОШ


1 клас Кам'янська ЗОШ

2 клас Кам'янська ЗОШ

3 клас Кам'янська ЗОШ

Серед переможців - учень 4 класу Камянської ЗОШ Артур Кирильчук.

   

Учні Василівської ЗОШ (керівник Ірина Вікторівна Лахтіонова) – учасники акції – учні 7 класу.

   

Переможець конкурсу - учень 2 класу Єгор Стафікопуло.

   

Учні Покровської ЗОШ (вчитель Інна Валентинівна Щєглова) перемогли у номінації «Я майструю годівницю».


Юрій Красніков - учень 2 класу

Учень 2 класу Лев Кутіков


Лев Кутіков - учень 2 класу

 
Лев Кутіков - учень 2 класу
 

Завершують «парад годівничок» дошкільнята (с. Покровка): Артем Бородін (6 років) та Анастасія Ізбаш (5 років).

Допомога птахам це важлива і відповідальна справа. Не забувайте про них, в складних погодних умовах ви можете допомогти їм вижити. Ці птахи будуть радувати не тільки жвавістю і цікавим забарвленням, але і своїми співами, а також допоможуть позбутися в саду комах-шкідників. Тому годувати їх не тільки цікаво, але і корисно!

І. Форманюк,
провідний фахівець з екоосвіти РЛП «Кінбурнська коса»
та НПП «Білобережжя Святослава»