Правила безпеки під час новорічних свят




Новий рік і Різдво - довгоочікувані свята, улюблені всіма. Ігри, забави навколо зеленої красуні надовго залишаються в пам'яті людей. Ми щиро сподіваємося, що вони будуть радісними. Але не варто забувати, що саме в період святкових днів, на прогулянках і в гостях нас можуть чекати найнесподіваніші небезпечні ситуації.

Щоб уникнути їх, або максимально зменшити ризик необхідно скористатися наступними правилами:

Правила поведінки в громадських місцях під час проведення Новорічних ялинок і в інших місцях масового перебування людей.

1. Якщо ви поїхали на новорічну виставу з дітьми, ні в якому разі не відпускайте їх далеко від себе, тому що при великому скупчені людей легко загубитися.
2. У місцях проведення масових новорічних гулянь намагайтеся триматися подалі від натовпу, щоб уникнути отримання травм.
3.Необхідно – виконувати законні попередження та вимоги адміністрації, міліції та інших осіб, відповідальних за підтримання порядку, пожежної безпеки.
4.Необхідно - вести себе поважно по відношенню до учасників масових заходів, обслуговуючого персоналу, посадових осіб, відповідальних за підтримання громадського порядку і безпеки при проведенні масових заходів.
5.Необхідно - не допускати дій, здатних створити небезпеку для оточуючих і призвести до створення екстремальної ситуації.
6.Необхідно - здійснювати організований вихід з приміщень і споруд після закінчення заходів
7.Необхідно - при отриманні інформації про евакуацію діяти згідно з вказівками адміністрації і співробітників правоохоронних органів, відповідальних за забезпечення правопорядку, дотримуючись спокою і не піддіватися паніці.

Правила пожежної безпеки під час новорічних свят.

Під час новорічних свят, крім звичайних правил пожежної безпеки слід дотримуватися таких норм:
1. Висвітлювати ялинку слід тільки електрогірляндами промислового виробництва.
2. У приміщені не дозволяється запалювати бенгальські вогні, застосовувати хлопавки і воскові свічки. Пам'ятайте, відкритий вогонь завжди небезпечний!
3. Не слід використовувати піротехніку, якщо ви не розумієте як нею користуватися, а інструкції не додається, або вона написана незрозумілою вам мовою.
4. Не можна ремонтувати і вдруге використовувати піротехніку, що не спрацювала з першого разу.
5. Категорично забороняється застосовувати саморобні піротехнічні пристрої.
-Заборонено влаштовувати "салюти" ближче 30 метрів від житлових будинків і легкозаймистих предметів, під низькими навісами і кронами дерев;
-Заборонено носити піротехніку в кишенях;
-Заборонено тримати дріт піротехнічного пристрою під час запалювання близько обличчя;
-Заборонено використовувати піротехніку при сильному вітрі;
-Заборонено направляти ракети і феєрверки на людей;
-Заборонено кидати петарди під ноги;
-Заборонено низько нагинатися над піротехнічними засобами при запалюванні;
-Заборонено перебувати ближче 15 метрів від запалених піротехнічних виробів.
У квартирах і приватних будинках не рекомендується при святкуванні Нового Року запалювати в приміщенні бенгальські вогні, використовувати хлопавки.

Не залишайте без нагляду ввімкнені електроприлади.

У разі найменших ознак загоряння негайно повідомте службу порятунку за телефоном -101 (безкоштовно), надайте допомогу людям і приступіть до гасіння вогню засобами, що дозволяють це робити.
Дотримуючись зазначених вимог, ви забезпечите собі гарний настрій і веселі новорічні свята.

Телефони виклику рятувальних служб:

101 пожежно-рятувальна служба
102 міліція
103 швидка медична допомога
104 газова служба

Зав.НКП Мись В.В.