Виставка «Ієрогліф року, традиції Японії»




17 липня 2017 року в Очаківському музеї мариністичного живопису ім. Р.Г. Судковського відкрилась унікальна виставка японської каліграфії «Ієрогліф року, традиції Японії». Автор цієї виставки – японський каліграф українського походження Богдан Пархоменко. За багато років вивчення японської каліграфії, він створив свій неповторний власний напрямок, який назвав неокаліграфією.

Очаків. Виставка японської каліграфії

Виставка нараховує п'ятнадцять творів автора прямокутної та ромбовидної форми (в японському мистецтві надається велике значення не лише змісту, а й формі), кожен з яких несе певну філософію, як загально-японську – так і авторську.

Виставку відкрила завідуюча музеєм Бадах О.Г.

Очаків. Завідуюча музеєм Бадах О.Г. та Зінов’єва Г. Ю.

А можливість познайомитися з японським мистецтвом очаківці та гості міста отримали завдяки виконавчому директору Миколаївського Товариства Японської Культури «TACHIКАJE» - Зінов’євій Галині Юріївні.
Галина Юріївна – людина, що закохана в Японію та її культуру. З 2001 року вона активно вивчає і пропагує цей напрямок міжнаціонального спілкування. Та для себе вона вибрала лише два види творчості - каліграфію та національний японський костюм.

Саме Галина Юріївна знайомила гостей виставки з експозицією, демонструючи національний японський одяг та даючи пояснення графічним зображенням та предметам, якими користуються японські каліграфи. Вона ж провела майстер-клас, написавши японською «УКРАЇНА», «ОЧАКІВ», «МОРЕ», «КОХАННЯ» та інші слова, які об’єднують людей.

Очаков.

Очаков.

Очаков. Очаков.

Під час екскурсії також проходило невеличке костюмоване шоу, героями якого стали співробітники музею та їх діти, одягнені в чоловічі та жіночі кімоно, з якими змогли сфотографуватися усі бажаючі, та маленькі спортсмени очаківської спортивної школи з секції східних єдиноборств під керівництвом Юрія Невінчаного.

Як завжди музей не залишився без подарунків. Художник та друг музею – Ігор Пічугін подарував чудову раму для роботи заслуженої художниці України Т. Купцової.

Бадах О.Г.,
завідуюча музеєм