День Соборності України в Очаківському гарнізоні




22 січня 2018 року, в великій залі Очаківського міськвиконкому, відбулись урочисті збори з нагоди відзначення Дня Соборності України, 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки та 99-річниці проголошення Акта Злуки УНР і ЗУНР.

Зі святом усіх присутніх привітав військовий комісар Очаківського райвійськкомату, полковник Геннадій Леурда. З відчуттям глибокої шани та вдячності він звернувся і до присутніх у залі захисників рідної Батьківщини. «Велика подяка вам за те, що не чекаючи виклику з військкомату, ви добровільно стали на захист рідної землі, вступивши до лав Збройних Сил України», – зазначив військовий комісар.

   

З нагоди свята Геннадій Павлович вручив відзнаку Президента України «За участь в антитерористичній операції» сорока військовозобов’язаним, які брали участь в антитерористичній операції на Сході нашої Держави.

 

Привітав учасників зібрання в цей день і перший заступник голови Очаківської райдержадміністрації Сергій Стовманенко, зробивши короткий історичний екскурс до подій 22 січня 1919 року.

В ході заходу хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять тих, хто навічно поліг у боях, виконуючи свій громадянський обов’язок, захищаючи рідну землю і майбутнє України.

Після офіційної частини, з Днем Соборності України захисників та місцевих мешканців привітали майстри сцени – талановиті вокалісти.