Про реалізацію пального, під час виробництва котрого як сировину використано інші оподатковувані підакцизні товари




ДФСУ в листі від 03.06.2016 р. № 12346/6/99-99-15-03-03-15 розглянула ситуацію, коли підприємство є виробником підакцизного товару, а саме палива пічного побутового, під час виробництва котрого як сировину використовує дизельне пальне. Зокрема контролери роз’яснили порядок відображення зменшення сум акцизного податку до сплати на суму податку з використаної сировини в декларації акцизного податку.

Так, у зазначеному випадку податкові зобов'язання з акцизного податку по операціях із реалізації пального (палива пічного побутового) повинні відображатися в рядку В1 р. В декларації, а суми акцизного податку, сплаченого з підакцизної сировини, котра використана під час виробництва пального (дизельного пального), — у рядку В10.2 р. в декларації.

Окрім того, податківці зауважили: під час здійснення реалізації пального, у виробництві котрого як сировину використано інші оподатковувані підакцизні товари, складається заявка на поповнення (коригування) залишка пального з урахуванням порядку її заповнення, тобто збільшуються обсяги пального за певним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД (у випадку, що розглядається, — палива пічного побутового) при одночасному зменшенні обсягів пального за іншим кодом товарної підкатегорії відповідно до УКТ ЗЕД (у випадку, що розглядається, — дизельного палива).