Обережно, тероризм!




Шановні Очаківці та мешканці району!

Велика імовірність реалізації терористичних актів існує на потенційно небезпечних об’єктах, на яких є можливість швидко та порівняно просто ініціювати надзвичайні ситуації, що супроводжуються значними негативними наслідками (людськими жертвами, матеріальними збитками екологічними наслідками). В Україні до таких об’єктів належать атомні електростанції, транспортні вузли ( в тому числі аеропорти, залізничні станції), магістральні трубопроводи, військові склади і арсенали, промислові підприємства, склади, установи, організації, які виробляють, використовують, зберігають, продають високотоксичні і отруйні речовини, СДОР.

Якщо ви опинились поблизу таких об’єктів на момент здійснення чи загрози терористичних актів, то правила безпеки аналогічні тим, які використовуються при відповідних виробничних аваріях та катастрофах. Головним при цьому є: відсутність паніки і збереження спокійної поведінки, якомога швидший вихід за межі небезпечної зони, де діють чинники небезпеки, надання першої медичної допомоги потерпілим, виклик компетентних служб.
Тероризм є особливо небезпечним злочином і передбачає покарання до найвищої міри – довічного позбавлення волі.

Але навіть справедливе покарання злочинців не може повернути життя та здоров’я постраждалим внаслідок терористичних актів. З урахуванням цього, дотримання елементарних правил безпеки в таких ситуаціях є найважливішою запорукою збереження життя як найвищої людської цінності.

І вже вкотре, будьте обережні: тероризм!

Завідувач НКП у м.Очаків
В.Г.Бабченко