Капітан ТХС «Днепр»




Перший раз вийшов в море Михайло Огар ще хлопчиною. З дитинства він цілими днями спостерігав, як зникають за обрієм судно, як сонце ховається в морські глибини.

Рано залишившись без батька, Михайло виходить в море, стає рибалкою. Допомагає матері утримувати і виховувати малих брата і сестру. Спочатку був матросом, а згодом за відмінну працю колгосп послав його вчитись на суднового моториста. Після закінчення навчання, повернувшись додому, перший раз пішов у море механіком.

Захоплююча романтика моря владно тягнула його до штурвала і Михайло йде вчитись на штурмана. Минув час наполегливого оволодіння морськими премудростями, і він стає капітаном-бригадиром на суднах держлову. Швидко росла майстерність капітана, мінялись посади. Огар стояв на капітанських містках морозильних барж 208, 209, був другим помічником капітана на буксирі «Батайськ» і АЧС «Кемеровець», старпомом на ТХС «Буг» і «Днепр».

   

А з 1961 року Михайло Огар був беззмінний капітаном приймально –транспортного судна «Днепр». Кожен моряк, який знає капітана, вже не кажучи про тих, хто ходив з ним в море, скаже, що це чута і уважна людина, відмінний моряк.

По материалам газеты «Чорноморська зірка»
подг. Сергей Кузнец
Газета «Очаківський тиждень» №115 от 20.02.2022 г.