Як прикрасити школу на Новий рік та захистити «ялинку» від знищення?




Новий рік – це найбільш очікуване свято, яке приносить велику радість і справжню казку в кожну сім’ю. Це свято однаково люблять дорослі та діти, і його неможливо уявити без веселощів, подарунків і, звичайно ж, без ялинки.

Часи змінюються, мода на живі дерева проходить. Це і правильно, уявить, скільки ялинок гинуло, коли вся країна святкувала Новий рік?! Сотні тисяч хвойних молодих дерев опиняються на смітнику після святкового тижня. А щоб виросла ялинка заввишки 3 м потрібно 10-15 років!!! Люді не усвідомлюють, що вічнозелені сосни безперервно поглинають вуглекислий газ, затримують пил, різноманітні токсичні, канцерогенні та радіоактивні речовини, виробляють кисень та очищують повітря.

Тому вже не один рік у Василівської ЗОШ, у рамках акції «Збережи ялинку», проходить конкурс «Новорічна красуня».

Якщо завітати до Василевської школи напередодні Нового року, то можна потрапити на справжнє свято: конкурс-виставку гарних ялинок, які власними руками і з підручних матеріалів змайстрували юні умільці. В цьому році у конкурсантів фантазії не було меж. 16 учасників виготовили «Новорічні красуні» з різноманітних матеріалів: кольорового паперу, соснових шишок, поліетиленових пакетів, пінопласту, макаронних виробів, кукурудзяних паличок.

Переможцями конкурсу визнані: Лахтіонова Діана (фото), Агафонова Варвара, Передрій Вікторія, Бородіна Ірина, Сілецька Олександра, Ляшевська Валентина.

Також протягом тижня у школі тривала виставка дитячих малюнків «Зимова феєрія Кінбурну». Пензлі та фарби тему зими на полотнах розписали по різному-хто як побачив та відчув  її красу та могутність  Кожен учасник побачив свою неповторну красу цієї чудової, хоча і холодної пори року.

Юні художники свої роботи представляли в двох номінаціях: «живопис», «графіка», консультуючись із керівником шкільного гуртка образотворчого та ужиткового мистецтва «Світ очима дітей» Галиною Едмундівною Карачевською, яка не відмовляючи нікому, давала слушні поради і щодо кольорів, які потрібно краще обрати, і щодо нанесення відповідних тіней.

Серед учасників конкурсу малюнків призові місця отримали: Агафонова Варвара, Цвєткова Аліна, Танцюра Лізавета, Лахтіонова Діана, Бородіна Ірина.

У Покровській ЗОШ пройшла виставка-конкурс «Новорічна ікебана», яку очолила вчитель іноземної мови Гуцалюк К. В.

Діти з природних та штучних матеріалів, проявляючи свою творчість і майстерність, виготовляли альтернативу новорічній ялинці. Роботи вийшли яскраві та різноманітні.


Адже створити святковий настрій і прикрасити кімнату можна гарними виробами, тим пече, виготовленими своїми руками, а ялинка… хай росте в лісі.


Переможцями конкурсу визнані: Філіпенко Наталя (8 клас), Гончар Олександра (9 клас) та Хомутянський Юрій (5 клас)


В цьому році до Новорічної акції залучились вихованці Василівського ДНЗ «Лісова казка», для них фахівець з екоосвіти НПП «Білобережжя Святослава» І.В. Лахтіонова провела майстер клас по виготовленню новорічної ялинки.


Вихованці дитячого садку уважно слухали про корисні властивості живих ялинок у природі та з задоволенням  вчилися майструвати.


Всі учасники конкурсів своїми руками, проявивши творчість та креативність, зробили яскраві новорічні прикраси для класних кімнат та школи. Працюючи з душею, завзяттям та любов’ю, діти отримали багато позитивних емоцій та похвалилися незвичайними новорічними ялинками.

Центр екоосвіти і туризму
НПП «Білобережжя Святослава»