На Кінбурнській косі стартувала акція «Я люблю своє узбережжя!» (День другий)




24 травня акція проходила на території РЛП «Кінбурнська коса» на узбережжі Чорного моря у районі Покровської коси за участю понад 30 волонтерів – учнів старших класів загальноосвітніх шкіл м. Очаків: № 2 (керівники групи Безлепкина Н.В. та Воєвода М.П.) та № 4 (керівники групи Хворостіна В.О. та Налапко Г. А.), представників місцевої газети «Очаків», жителів коси та працівників РЛП.

Переправа катером у супроводі морських хвиль

Екологічний десант

Акція розпочалася з загального збору учасників, де з вступною промовою виступив еколог Олег Деркач.

Завдяки зладженій роботі учасників в цей день було зібрано близько 10 кубометрів сміття та очищено 5 км морського узбережжя Покровської коси.


Заключним етапом акції було відвідування поляни орхідей та Ковалівської саги - реліктового вільхового гайка.


Незважаючи на спекотну погоду та утому, учасники «великого прибирання» жваво обговорювали проблеми засмічення узбереж та пропонували шляхи їх вирішення, з розумінням віднеслися до участі у акції та пишатимуться тим що залишили чистим узбережжя.

Футболки та сувеніри-магніти, вручені учасникам акції представником Товариства охорони птахів України Вікторією Шевчук, залишаться доброю згадкою про цю неординарну природоохоронну подію. Оскільки люди не лише попрацювали на користь матінки природи, а й покуштували смачних місцевих страв та досхочу поласували продукцією компанії «Кока–кола». Остання в зв’язку з спекотною погодою, була дуже доречною.

Проектом передбачено провести подібну акцію і в вересні, по закінченню сезону відпочинку.

Форманюк І.В.,
провідний фахівець з екоосвіти
РЛП «Кінбурнська коса» та
НПП «Білобережжя Святослава»