Найкращі традиції шанують в НПП «Білобережжя Святослава»




Cтало доброю традицією проводити на Кінбурні в другій половині літа еко-спортивне свято «Ахіллів забіг».

Ось і 26 липня цього року національний природний парк «Білобережжя Святослава» (Миколаївська область) за підтримки Очаківської райдержадміністрації та міськвиконкому, Миколаївського клубу любителів бігу під керівництвом чемпіона Європи І.Гриніка, Ради отаманів козацьких громад Миколаївської області та громадська організація «Джерело» провели на території парку в районі рекреаційної дільниці «Кінбурнська стрілка» еко-спортивне свято «Ахіллів забіг».

Цьогорічний забіг відбувся під гаслом «Збережемо найкращі традиції, збережемо Землю, збережемо життя на землі!».

Саме в цьому унікальному місці - в найдавнішій колисці олімпійського руху в Північному Причорномор'ї - учасники та гості свята змогли помилуватися нескінченно бірюзовим морем, чистим повітрям, спортивними досягненнями бігунів, вправністю козаків, власноруч побудувати піщані фортеці і, звичайно ж, пограти у справжні козацькі ігри.

Фінішують професіонали

Наймолодші учасники

Спортивні забіги проводилися в різних групах - серед професіоналів, аматорів (до 35 років), дітей (до 10 років) та ветеранів. За підсумками змагань 1 місце завоювали Васильєв Артем (до 10 років), Сарафінчан Олександр та Віднічук Данило. Серед дівчат призові місця зайняли Кузьменко Надія, Скрипка Дарія та Гузар Катерина. Серед аматорів призерами стали – Артюхов Олег, Ніколаєв Вадим та Віннічук Руслан (до речі, місцевий житель с.Василівка).

Фінішують аматори

Серед ветеранів – Бондаренко Людмила, Скрипка Ірина та Олександровська Олена, серед чоловіків-ветеранів – Гілякін Олег, Хлебніков Володимир та Котлов Олексій. Абсолютним чемпіоном з найкращим часом став один з найперспективніших бігунів Миколаївщини Шадманов Едуард.

Всі вони були нагороджені медалями, дипломами, вінками з дубу і степових трав, а також отримали у подарунок копії давньогрецьких амфор. Але найбільше вразили своєю волею до перемоги представники громадського об’єднання «Джерело». Люди, які пізнали всю гіркоту падіння, сьогодні через спілкування в колективі та спорт повертають собі радість чистого життя.

Танцює "Нова галактика"

Цікавим видався фінал конкурсу на кращий будиночок з піску, коли з такою теплотою побудовані піщані витвори ведучим було запропоновано зруйнувати на швидкість. І ніхто з присутніх та учасників не зважаючи ні на які призи та заклики, виконувати цю вимогу не почали. Мир і спокій кожному дому, який би він не був дарують люди і правителі, а сонця та тепла для всіх будиночків на землі у Всесвіті вистачить.


Загальна циганочка

Справжні козаки

Усім дуже сподобалися виступи місцевих артистів - народного вокального гурту «Козаченьки» Очаківського районного будинку культури під керівництвом Наталії Мурленко і колективу естрадного танцю «Нова галактика» Очаківського міського відділу культури під керівництвом Віри Глушкової.

І, звичайно ж, всі спробували справжній козацький куліш і медові смаколики. Наостанок була започаткована ще одна традиція – спільне виконання гімну України. І кожен з учасників акції, її гостей та глядачів зміг долучити до цього, тож над сивочолим Кінбурном гордо прозвучало «Ще не вмерла в Україні ні слава, ні воля…».

Центр екоосвіти та туризму
НПП «Білобережжя Святослава»