НПП «Білобережжя Святослава» запрошує гостей та жителів міста відпочити на рекреаційної дільниці «Кінбурнська стрілка»




«Кінбурнська стрілка» - особливо цінний природний об’єкт парку. Хвилі вод Чорного моря і Дніпро–Бузького лиману, що її оточують створюють свій особливий мікроклімат, гарячі піски таять в собі пам'ять про славні історичні події минулих тисячоліть. Кінбурнська коса, яка зберегла свою первісну красу і чарівність, приваблює бажаючих вирватися з міської суєти і злитися з незайманою природою.


На рекреаційної дільниці «Кінбурнська стрілка» надає  рекреаційні послуги та відповідає за санітарний стан  національний  природний парк «Білобережжя Святослава».


Відвідувачі мають змогу отримати повну інформацію про рекреаційні послуги НПП «Білобережжя Святослава»


До уваги шановних відвідувачів схема розташування трьох рекреаційних дільниць на території НПП: «Кінбурнська стрілка», «Римбівська», «Ковалівська», з службовими телефонами обслуговуючих установ та правилами відвідування.


Для відвідувачів виготовлена карта – схема рекреаційної дільниці «Кінбурнська стрілка»  


Парком створені умови для відпочинку: проведено обстеження морського дна за допомогою спеціалізованої служби, організована робота  рятувального поста, обладнані місця для наметів та встановлені нависи.  
Такий вигляд мають туалети – малі архітектурні форми


Відрізняються оригінальністю кабінки для переодягання


Але з найбільших проблем сьогодення – це побутові відходи, які утворюються у процесі відпочинку. Тому працівники парку встановили спеціальні контейнери окремо для скляних,  пластикових та органічних відходів.


Чим більше відсортованого та запакованого сміття буде вивезено з природно - заповідної території та передано на переробку,тим менше залишиться його на узбережжі та потрапить у морі.


Співробітники НПП активно беруть участь у традиційних «чистих четвергах», літніх акціях «Чисте Білобережжя – чиста совість!», також залучають до акцій волонтерів,  туристів та постійно нагадують відпочиваючим про правила поводження з відходами.

Ознайомитися з правилами перебування на території заповідного об’єкту та отримати інформацію про розташування місць причалювання та встановлення наметів, про місцезнаходження рятувального та медичного пунктів, про місця збору сортованих відходів та іншу корисну інформацію можна з цієї схеми.


«Кінбурнська стрілка» - початок екскурсій по маршруту «Суворівський»
На «Кінбурнській стрілці» знаходиться пам’ятник О.В. Суворову.

З нагоди відзначення 225 річниці морської переможної битви «На водах очаківських» був встановлений пам’ятний знак на честь військової слави, що залишив адмірал російського флоту Поль Джонс на Очаківській землі.

На честь відкриття олімпійських ігор, у серпні 2012 року, на рекреаційній дільниці «Кінбурнська стрілка», парком встановлено макет олтаря Ахілла та започатковано проведення масового спортивно – історичного свята «Ахіллів забіг».

УВАГА! «Ахіллів забіг» відбудеться 26 липня

Запрошуємо відвідати рекреаційну дільницю «Кінбурнська стрілка» та нагадуємо, що багато катерів очкують всіх бажаючих на пляжах «Госпітальному»,  «Дитячому», причалу лісгоспу. Приємного відпочинку!

Відділ екоосвітньої роботи
та рекреаційного благоустрою
НПП «Білобережжя Святослава»