Відбувся ювілейний Ахіллів забіг




На жаль в цьому році, з відомих для всіх причин, учасники та гості взяли участь  в ньому тільки у віртуальному режимі і не на  Кінбурнській косі, -Білобережжі,  а з багатьох  куточків нашої країни та Європи.

Від імені національного природного парку «Білобережжя Святослава» всіх  учасників привітав Чаус Василь і нагадав, як ще в період мирної країни в 2012 році під час  олімпійських ігр в Лондоні відбувся перший Забіг .

Місце для забігу тоді  вибрано було чудове - від шпиля до пам’ятника О.В.Суворова і зовсім не передбачалось, що воно буде так тісно пов’язано з іменем  та культом  давньогрецького героя Ахілла.

Надалі он-лайн включення було вже з Великої Британії, що також дуже  символічно, і на зв'язок вийшов беззмінний співорганізатор та координатор медово-спортивного напрямку Гриник Іван. Тут в передмісті Лондона Іван зі збірною  України по естафетному бігу  проводить підготовку  до чемпіонату Європи. Від всього серця,  знаний тренер привітав зі святом як своїх колег - спортсменів, так і колег-пасічників, які надавали постійно свій солодкий акцент чудовому нашому заходу.

   

 

Також пролунали теплі слова привітань від неодноразового переможця Забігу — Грицака  Юрія з Миколаєва, Вадима Підкопайло  з Кропивницького,  наших земляків — друзів  з Польщі, Німеччини, Туреччини.

Грицак Юрій — переможець Ахіллового Забігу 2012 року

В заході також взяли участь  дослідники-археологи, професійне свято яких, майже завжди співпадає з часом проведення Ахіллового забігу. І який же Ахіллів забіг без виступів та привітань  прекрасних наших талантів –романтичної Наталії Чудної,  танцювального клубу «Еліт-Данс» - керівник  чарівна Альона Гриник, гурту «Козаченьки» керівник — легенда  — Наталія    Мурленко і звичайно надзвичайні та талановиті дівчата з «Нової Галактики» на чолі з незрівнянною Вірою Глушко.

Незважаючи на сумні мелодії, що панують в  піснях цього літа,  учасники та гості Ахіллового Забігу впевнені: що  і Чорне море, і дід Дніпро, і сонячне Білобережжя  тепло та радо їх зустрінуть в серпні наступного, 2023 року.  І про це найбільш щиро  сказала наймолодша учасниця Ахіллового Забігу -2022 – Мілана Гриник.

Давайте згадаємо як проходив Ахиллів Забіг в інші роки