Служба державної охорони національного природного парку «Білобережжя Святослава» інформує




З метою збереження літорального валу, запобігання незаконного проїзду по береговій смузі, поза межами доріг загального користування та незаконного вилову водних живих ресурсів службою державної охорони НПП «Білобережжя Святослава» проводяться природоохоронні рейди та постійні чергування.


Зокрема з 01 червня по 01 вересня 2014 року проводиться операція «Літораль». В 2013-2014 роках працівниками служби державної охорони НПП «Білобережжя Святослава» було складено 22 адміністративних протоколи за порушення заборони проїзду, з них 17 у 2013 році та 5 з початку 2014 року. Всі порушники були визнані судом винними у скоєнні даного правопорушення та притягнені до адміністративної відповідальності за статтею 91 КУпАП.


Так, в ніч з 3 на 4 липня громадянин С, грубо нехтуючи вимогами правил охорони НПП «Білобережжя Святослава» здійснив проїзд по береговій смузі. На даний момент вирішується питання про притягнення громадянина С до адміністративної відповідальності за статтею 91 КУпАП, йому загрожує штраф у розмірі від 153 до 408 гривень.



За незаконний вилов водних живих ресурсів на території природно-заповідного фонду законодавством передбачена адміністративна відповідальність. В продовж 2013-2014 років працівниками служби державної охорони НПП «Білобережжя Святослава» складено 17 адміністративних протоколів за незаконний вилов водних живих ресурсів, відповідальність за це передбачена частиною 4 статті 85 КУпАП.


Працівниками служби державної охорони НПП «Білобережжя Святослава» було виявлено і вилучено 5 сіток загальною довжиною 250 метрів, а також 5 бичкових самоловів. Ці знаряддя лову передані на відповідальне зберігання в НПП, вирішується питання по їх знищенню. Рибу, яка потрапила в мережі браконьєрів, відпустили у воду.

Нагадуємо всім відвідувачам природно-заповідних територій України, зокрема території НПП «Білобережжя Святослава» про те, що проїзд по береговій смузі, поза межами доріг загального користування та по захисному прибережному літоральному валу забороняється. Відповідальність за порушення даної заборони передбачена статтею 91 КУпАП.

Вилов водних живих ресурсів без відповідних дозволів та лімітів суворо заборонений, відповідальність за такі порушення передбачена статтею 85 КУпАП.

Служба державної охорони
НПП «Білобережжя Святослава»