Поштове відділення на мікрорайоні. 25 років потому




16 серпня 1988 року на мікрорайоні відкрилося нове поштове відділення.

“Мабуть не буде перебільшенням коли скажу, що цієї події чекали жителі мікрорайону та гості міста. До їх послуг відкрито нове поштове відділення №3, що розмістилося у 116-квартирному житловому будинку по вулиці 60-річчя СРСР.

Очаков. Микрорайон. Почта.1988Постаралися зв'язківці на славу: привертає увагу сучасна красива огорожа, квіти. Тут-таки, на подвір'ї, кожен може поговорити по телефону не тільки в межах міста, а й зняти трубку телефону-автомата з написом “Миколаїв.” Поряд кіоск “Союздруку”.

“Добро пожалувати!” - такий напис на транспаранті з'явився тут вранці 16 серпня. О 8-й годині гостинно розчиняються двері нового поштового відділення, і перших відвідувачів зустрічає приємно схвильована його завідуюча Галина Павлівна Бородина.”
Очаков. Аптека на микрорайоне
Пройшло 25 років. Замість невеликих тоненьких деревців вже височать кремезні дерева. Огорожа, як це не дивно, лишилася саме та, яку ставили 25 років тому. Давно вже немає телефонів-автоматів. Замість них - східці відділення “Ощадбанку”.
Велика зала відділення вже поділена та перебудована.  Замість пошти — зручна аптека.

Очаков. Почта. ул. 60 лет СССР, д.31

Саме поштове відділення перенесли один раз, потім другий. І тепер воно притулилося на торці будинку в невеличкій кімнаті.

М.Миколаєнко,
газета “Чорноморська зірка” 1988 рік.
Фото. О.Шибанова