"День цивільного захисту" у ЗОШ №4




З метою вивчення та розповсюдження досвіду роботи з питань цивільного захисту в загальноосвітніх навчальних закладах міста Очакова в ЗОШ № 4 пройшли  показові заходи з підготовки та проведення «Дня цивільного захисту».

Сплановані заходи мали за мету практичне відпрацювання учнями за їх віковими категоріями теоретичних знань та навичок з безпеки життєдіяльності, основ здоров’я та цивільного захисту, а також досягнення злагодженості у роботі керівного складу, об’єктових формувань навчального закладу, педагогічного складу і учнів в цілому як об’єкта ЦЗ при виконанні заходів щодо попередження та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.

Розпочався День ЦЗ урочистою лінійкою, на якій доведено до відома учнівського та педагогічного колективів графік проведення заходів по школі.

Практичні аспекти вивчення основ безпеки життєдіяльності в школі були представлені відкритими уроками в четвертому та сьомому класах. Керівники та педагоги загальноосвітніх закладів отримали методичну допомогу щодо організації та проведенні Дня цивільного захисту.

Було проведено практичне відпрацювання евакуації педагогічних працівників та учнів. Об’єктове тренування, яким керував керівник цивільного захисту школи Тимашова Ю.Б., було чітко організовано згідно з планом проведення Дня цивільного захисту.

Представники Очаківського МРС ГУ ДСМС України в Миколаївській області продемонстрували порядок дій під час надзвичайних ситуацій та організували показовий виступ щодо використання спецтехніки та спецодягу.

Порадувала своїм виступом дітей шкільна команда «Прометей» - лауреат зонального етапу ХХІ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних.

В.В.Мись,
завідувач НКП м.Очаків