Очаківщина представлена на Міжнародному форумі




З 22 по 25 квітня 2013 року в м.Київ відбувся  ювілейний 10-й Міжнародний екологічний форум «Довкілля для України», на якому представили і наш південний регіон працівники національного природного парку «Білобережжя Святослава» на чолі з директором Козловським Ю.І.

Делегація в_д НПП (справа на ліво)Козловський Ю.І., Тарабан С.В., Попов Д.Д.

Делегація від НПП Козловський Ю.І., Тарабан С.В., Попов Д.Д.

Експозиція НПП «Білобережжя Святослава»

У церемонії відкриття цього форуму брали участь Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, перший заступник Голови АПУ Ірина Акімова, перший заступник керівника Комітету ВР з питань екології Олег Лукашук, радник прем'єр-міністра України Анатолій Толстоухов.

Уважно розглядають нашу експозицію О.Проскуряков та Акімова

Уважно розглядають нашу експозицію О.Проскуряков та  І. Акімова

Великий інтерес до роботи форуму також виявили представники дипломатичних місій з 30 країн, серед яких США, Японія, Словаччина, Чехія, Польща, Азербайджан та інші.


Зарубіжні гості

Після огляду експонатів міжнародної виставки, в якій взяли участь більше 100 вітчизняних і зарубіжних підприємств екологічної спрямованості, національні природні парки, наукові інституції, місцеві органи влади, громадські «зелені» структури, організатори та гості Форуму-2013 відкрили роботу Конференції «Ріо +20: перспективи розвитку в українському вимірі».

Вітання на адресу учасників Міжнародного екологічного форуму надіслали Президент України Віктор Янукович, Прем'єр-міністр України Микола Азаров, Голова ВР Володимир Рибак, Міністр палива та вугільної промисловості України Едуард Ставицький. Керівники держави подякували учасникам форуму за активну роботу у сфері захисту навколишнього середовища, підкресливши пріоритет екологічних проблем у національній політиці України.

Вітальне слово учасникам конференції «Ріо+20: перспективи розвитку в українському вимірі» сказав Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Тоічі Саката, який курує програми «зелених інвестицій», а також в.о. Постійного представника ПРООН в Україні Рікардо Рігер, Координатор екологічних програм Європейської комісії в Україні Анджей Янушевський. Всі виступаючі відзначили зрослу роль України в європейській екологічній політиці.

Працівники відділу НПП «Білобережжя Святослава» прийняли активну участь у засіданнях конференцій та семінарів, що проводилися в рамках форуму, обмінялися корисною інформацією та зав’язали дружні стосунки з багатьма науково-дослідними і природоохоронними установами. Для  гостей та учасникыв виставки були представлені найбільш привабливі куточки Миколаївщини, та особливо Очаківського краю. На презентаційних матеріалах всі змогли побачити найбільш привабливі краєвиди Чорного моря та Кінбурнської коси.  Постійна участь НПП у міжнародній виставці збільшує поінформованість жителів інших регіонів та зарубіжжя про унікальність природи нашого краю.

За особистим підписом Міністра екології та природних ресурсів України Олега Проскурякова національний природний парк «Білобережжя Святослава» нагороджено Дипломом за активну роботу по реалізації природоохоронних програм.

С.Тарабан,
фахівець НПП «Білобережжя Святослава»