Очаківський районний військовий комісаріат попереджає




Згідно Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» громадяни України, які досягли 27-річного і були звільнені від призову на строкову військову службу, зобов’язані в місячний термін прибути до районного військового комісаріату для постановки на військовий облік сержантів, солдатів запасу та отримання військово-облікового документа.

Неприбуття особи до райвійськкомату – є порушенням правил військового обліку, що тягне за собою притягнення до адміністративної відповідальності та накладання штрафу від п’яти до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85-119 грн.).

Звертаю увагу, що військово-обліковий документ осіб рядового, сержантського та старшинського складу – є документом, що посвідчує особу військовослужбовця (військовозобов’язаного) та визначає належність його власника до виконання військового обов’язку. Також інформуємо громадян зазначеної категорії, що військово-обліковий документ необхідний при працевлаштуванні та вирішення питань пов’язаних з реєстрацією місця проживання, а з наступного року і при вирішенні питання перетину державного кордону України.

Тож звертаємося до громадян зазначеної категорії, не ускладнювати ситуацію і в добровільному порядку виконати свій конституційний обов’язок, щодо перебування на військовому обліку в запасі.

Військовий комісар Очаківського РВК
полковник Г. Леурда