Чи буде сонячна електростація в Очакові?




В Очакові планується будування сонячної електростанції потужністю 15МВт. Можливість здійснення такого масштабного проекту обговорювалася 23 листопада в Очаківській міській раді на зустрічі міського голови Сергія Бичкова з головою ради директорів турецької компанії «Eko Yenilenebilir Enerjiler A.S.» Х. Серхан Сюзер.

Обидві сторони домовилися про співпрацю у сфері розвитку сонячної енергетики та підписали Протокол-намір про розуміння щодо власності, проектування та будівництва сонячної електростанції на території міста Очаків.

Одним із основних напрямків роботи турецької компанії– є розробка проектів та надання інвестиційних послуг у сфері виробництва електроенергії з сонячної енергії. Сонячна енергетика – це інноваційна та технологічна галузь, яка останнім часом почала стрімко розвиватися в Україні. При розробці проектів сонячної енергетики вирішується багато технічних, організаційних та економічних питань.

Крім того, учасниками зустрічі було обговорено й питання готовності компанії «Eko Yenilenebilir Enerjiler A.S.» профінансувати соціальний проект по встановленню на бюджетних установах Очакова (дитячих садочках, школах та ін.) сонячних батарей.

Побудувати сучасну сонячну електростанцію в Очакові, за кошти іноземного інвестора, планується на земельній ділянці відповідного цільового призначення розміром 23 га з хорошими кліматичними умовами, добрим сонячним випромінюванням, а також можливістю продажу електроенергії до енергоринку України по зеленому тарифу. Такий проект дозволить створити нові робочі місця та уникнути планових відключень електроенергії.

Джерело: Миколаївська ОДА