За якими таблицями Звіту з ЄСВ звітують підприємці у 2017 році




Форми та строки подання Звіту з ЄСВ фізособами-підприємцями, у т.ч. які обрали спрощену систему оподаткування, передбачено р. III Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. № 435 (далі — Порядок).

Так, ці особи формують і подають до контролюючих органів Звіт з ЄСВ самі за себе раз на рік до 10 лютого року, що настає за звітним періодом. Звітним періодом є календарний рік. Звіт подається за формою № 5 згідно з додатком 5 до цього Порядку із зазначенням типу форми «початкова».

Граничний строк подання Звіту за 2016 рік — 9 лютого 2017 року.

Фізособи-підприємці, котрі обрали спрощену систему оподаткування, формують і подають самі за себе до контролюючих органів Звіт з ЄСВ згідно з таблицею 2 додатка 5 до Порядку.

Фізособи-підприємці, що перебувають на загальній системі оподаткування, самі за себе формують і подають до контролюючих органів Звіт з ЄСВ згідно з таблицею 1 додатка 5 до Порядку.

Фізичні особи — підприємці, які протягом звітного року змінювали систему оподаткування, формують і подають до контролюючих органів Звіт з ЄСВ із наявним титульним аркушем, що включає 2 таблиці: таблицю 1 та таблицю 2 додатка 5 до Порядку.

Зауважимо, що відповідальним за правильність і достовірність заповнення Звіту є страхувальник. Звіт, складений із порушенням, вважається таким, що не подавався.