“Срібло” з міжнародної арени привіз Ю.І.Лагунов




Наш земляк Юрій Іванович Лагунов знову, вже традиційно, повернувся з Чемпіонату світу по важкій атлетиці серед ветеранів з новою нагородою. Змагання, у яких брали участь 950 учасників з 51 держави світу, проходили з 30 вересня по 8 жовтня у місті Хаймсхайм (Німеччина).

Лагунов Ю.І.

У ваговій категорії нашого важкоатлета, крім нього виступало ще п'ятеро спортсменів - японець, німець, француз, австрієць та житель Фінляндії. Юрій Іванович показав результат 81 кг, що «тягнув» на світовий рекорд, та зважаючи на суб'єктивну думку двох суддів, рекорд чомусь не зарахували, і наш атлет отримав «срібло».

Награждение серебряной медалью Лагунова Юрия Ивановича

Як розповів Ю.І. Лагунов, німці приймали усіх спортсменів дуже тепло й щиро, кожен виступ підтримували дружніми оплесками.

Проживав він у чудовому замку з гостинним господарем. Ще й так сталося, що проведення Чемпіонату співпало з двома святами - відзначенням возз'єднання Східної і Західної Німеччин та фестивалем пива. Тож, лишилося чимало приємних спогадів і вражень.

Юрій Іванович щиро вдячний усім, хто надав йому фінансову підтримку для участі у змаганнях, у першу чергу - А.П. Лучці, а також, - Є.А. Скрипнику, П.Г. Корнієнку, А.А. Дмитренку, С.М. Олійнику, бажає їм удачі у всіх їх починаннях, благополуччя та усіляких гараздів.

Вже найближчим часом наш видатний спортсмен розпочне готуватися до Чемпіонату Європи, що у серпні 2017 року проходитиме у Швеції, а наступного тижня він відзначатиме свій 65-річний ювілей. Тож, побажаємо йому міцного здоров'я, щастя та подолання нових спортивних висот!

Л. Кочмар
Газета “Чорноморська зірка”
№85-86 від 21.10.2016