В НПП «Білобережжя Святослава» затримано браконьєрів




З початку 2017 року працівниками служби державної охорони національного природного парку «Білобережжя Святослава» було проведено 13 природоохоронних рейдів, спільно з іншими контролюючими органами. Чотири з них проведено спільно з СВ Очаківського ВП ГУНП України у Миколаївській області та 9 рейдів з РЛП «Кінбурнська коса».

Крім того службою державної охорони було проведено 11 природоохоронних рейдів власними силами. Рейди проводились з метою забезпечення режиму охорони НПП «Білобережжя Святослава», зокрема і з метою боротьби з незаконним ловом водних біоресурсів.

Результатом проведення рейдів стало виявлення 22 порушень природоохоронного законодавства в сфері незаконного лову водних біоресурсів, згідно чого було складено 14 актів про вилучення знарядь незаконного добування природних ресурсів, 7 адміністративних протоколів згідно ч. 4 ст. 85 КУпАП Грубе порушення правил рибальства. Крім того, одне із виявлених правопорушень містить ознаки кримінального, тому матеріали за цим правопорушенням передано до СВ Очаківського ВП ГУНП України у Миколаївській області. За даним фактом проводиться досудове розслідування.

У наслідок проведення природоохоронної діяльності, службою державної охорони національного парку вилучено 23 незаконних знаряддя лову, з яких 10 ятерів та 13 ставних сіток.