Очаків на «Подільському зорепаді»




«Подільський зорепад» - саме так називається Всеукраїнський багатожанровий мистецький конкурс, який проводить кожного року Громадська організація «Єднаємо серця», за підтримки Вінницької ОДА. Його лауреатами вже ставали юні вокалісти музичної школи міста Очакова. А цього року до Вінниці завітали і наші інструменталісти. Наш зоряний очаківський десант представили Серафім і Марія Подолянчуки, вихованці викладача Логунової І., Збавітєль О. та Ірина Стаднічук (викладач Домбровська В.).

Номінація «Інструменталісти» традиційно найбільш численна серед учасників – в ній прийняли участь понад 90 дітей з різних куточків України. А в номінації «Клавішні інструменти», де виступали наші діти було заявлено 60 учасників. Вони виступали в різних вікових категоріях, дуже хвилювались, адже на репетицію у великому залі Вінницького державного педагогічного університету відводилась лише по одній хвилині – стільки багато було конкурсантів. Унікальним можна вважати виступ Серафіма Подолянчука – хлопчик виступав на двох музичних інструментах – фортепіано і акордеоні. І тому всі дуже зраділи, коли було оголошено результати: 9 – річна Марійка Подолянчук зайняла І місце у середній віковій категорії (фортепіано), 11 – річний Серафім – ІІ місце (акордеон), ІІІ місце (фортепіано), середня вікова група. Справжній зірковий виступ нашої Іринки Стаднічук прикрасив старшу вікову групу (фортепіано), і вона заслужено посіла І місце. Журі відмітило професійну підготовку до конкурсу наших викладачів – Логунової І.,Домбровської В., Збавітєль О.,і дуже цікавий конкурсний репертуар.

Викладачі музичної школи схвально відгукнулися про організацію конкурсу, адже кожна дитина, що брала участь, отримала пам’ятну медаль. Але наші учасники привезли чотири кубки лауреатів!

Особлива подяка викладачів і учнів - міському голові Сергію Миколайовичу Бичкову, за матеріальну підтримку конкурсантів, яка є дуже важливою для багатодітної родини Подолянчуків.

Кравченко О.
викладач музичної школи