Не райдужні надії стадіону «Артанія»




28 липня о 10.00 годині голова Федерації футболу Миколаївської області М. Єропунов зустрівся із представником ПФЛ Г. Ждановим, який приїхав на Миколаївщину із питанням де буде грати команда II ліги «Судобудівник» м. Миколаїв. До цього часу затримується запуск стадіону у парку «Перемоги» який розв’язав би руки практично всьому футболу м. Миколаєва.

М. Єропунов на Конгресі ФФУ в черговий раз передав лист віце-прем'єр-міністру В. Кириленко який пообіцяв вирішити цю проблему, поки все на місці. Також немає де грати і команді I ліги Чемпіонату України серед жіночих команд.

Перший візит у парк Перемоги відбувся із О. Садовським. Переглянули поле, роздягальні, трибуни де можна розмістити фанів. Все добре, але треба начинити меблями приміщення, особливо роздягальні. Все є, тільки не можемо запустити. 40 млн. грн. виділила сесія міста щоб передати і зняти всі питання. Буде де тренуватись і дитячій школі МФК «Миколаїв».

Далі дорога повела у м. Очаків де була вже призначена комісія на чолі із зам. мера м. Очаків, до якої увійшли МЧС, поліція, архітектура, санстанція. Зібрання провели в приміщенні мерії, де виступив Г. Жданов та М. Єропунов.

Очаківський стадіон Артанія

Потім проїхали до стадіону. Поле практично не придатне для ігор 2 ліги Чемпіонату України, прісної води у Очакові замало, тому всі вирішили що потрібне поле із штучним покриттям.

Очаківський стадіон Артанія

Нуль мерія обіцяє зробити, а саме покриття будемо просити президента ФФУ А. Павелко. У Очакові на превеликий жаль виробництво стоїть, доходів у бюджеті замало. На трибунах вже зроблено 1150 місць пластикових сидінь, у 2018 році ще планується 2500 сидінь. Відремонтована будівля стадіону, є стадіон, але тільки одна роздягальня для футболістів, треба убирати або тренажерний зал або бар, тому Жданов сказав що поки не можливо приймати 2 лігу, стадіон не прийняли. Де буде далі приймати «Суднобудівник» у Первомайську чи Одесі питання…

Скаржилися на амфібію що ходить із Миколаїва на Кінбурн. Обіцяли що буде проходить через Очаків, але так її і немає. Так, дійсно вона стоїть на Кінбурні 5-6 часів, може ходити і за маршрутом Кінбурн-Очаків, причал є, потрібна чиясь воля.

Після завершення вирушили у приміщення ФФМО де разом із М. Калитою обговорили всі питання та намітили подальші дії.

Федерація футболу Миколаївської області