Приписка юнаків 2002 року народження до призовної дільниці




З 22 січня по 24 січня 2019 року в Очаківському районному військовому комісаріаті проводилась приписка громадян 2002 року народження до призовної дільниці Очаківського району. Всього приписці підлягало 98 юнаків, з них пройшло медичний огляд всі 100 %.

Приписка юнаків проводилась з метою визначення ступеню придатності до військової служби юнаків 2002 року народження, відбору кандидатів для вступу до вищих військових навчальних закладів та військових коледжів, відношення юнаків до строкової військової служби та військової служби на контракті. Членами районної призовної комісії була проведена рекламно-агітаційна робота серед молоді щодо військової служби за контрактом та укріплення авторитету військової служби серед молоді міста та району.

Взагалі організація та проведення приписки пройшла на високому рівні, всі школи міста та району досить відповідально поставилися до виконання даного завдання. В кращий бік можна відмітити Чорноморську ОТГ, Куцурубську ОТГ, загальноосвітню школу №2, школу №1, школу №4 та школу-інтернат.

В гірший бік відмічається організація приписки у Кам’янській сільській раді. Начальник військово-облікового стола Козаченко Лідія Іванівна вчасно не оформила документи, що поставило під зрив приписку юнаків Кам’янської сільської ради та не виконання Постанови Кабінету Міністрів України №352 від 2002 року. При допомозі районної призовної комісії виявлені недоліки були усунені та юнаки пройшли приписку до призовної дільниці. Під час проходження медичного огляду юнаки Кам’янської сільської ради були «кинуті» начальником ВОС і не знали, що їм робить. Хотілось би, щоб кожна посадова особа задумалась про свої функціональні обов’язки і не допускала таких помилок. Також нагадую, що після 31 березня 2019 року юнаки 2002 року народження отримати приписне свідоцтво не зможуть.

ТВО військового комісара
Очаківського районного військового комісаріату
капітан 2 рангу С.М.Чорний