Акція рятувальників у с.Куцуруб




4 квітня співробітники Очаківського міськрайонного сектору Головного управління ДСНС України у Миколаївській області спілкувалися із представниками сільської ради Куцурубської об’єднаної територіальної громади стосовно правил пожежної безпеки, - про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області.

Рятувальники довели статистику виникнення пожеж, основні причини їх виникнення та наслідки, до яких вони можуть призвести. Окремо співробітники сектору звернули увагу на те, які фактори можуть призвести до пожежі на робочому місці та надали рекомендації щодо дій в разі її виникнення.

Окрім цього, рятувальники «пішли в народ»: відвідали найбільш людяні місця у с. Куцуруб та поспілкувалися із місцевими мешканцями стосовно правил пожежної безпеки у побуті та під час відпочинку на природі.
Рятувальники відвідали шкільний заклад, дитячий садочок, місцевий ринок та лікувальний заклад села. Фахівці піднімали проблемні питання, серед яких: профілактика виникнення пожеж в житловому секторі, в природних екосистемах, правила поведінки під час відпочинку на природі, у разі виявлення вибухонебезпечного предмету та інші.

Громадяни, а також співробітники об’єктів, підприємств та установ мали нагоду поставити запитання, які їх цікавили, отримати на них кваліфіковані відповіді. Рятувальники довели до їх відома статистику виникнення вогневих випадків та акцентували увагу на сезонних небезпеках, а саме: збільшення ризику виникнення пожеж на відкритих територіях, часті випадки виявлення вибухонебезпечних предметів тощо.

 

На згадку про зустріч, співробітники Служби порятунку залишили всім, з ким спілкувалися, інформаційно-просвітницькі листівки із зазначенням правил пожежної безпеки та наочну агітацію з детальним роз’ясненням правил пожежної безпеки в побуті, на робочому місці, під час відпочинку на природі та екстреного номеру Служби порятунку — 101!