Новий порядок ведення Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ




Із1 березня 2017 року діятиме новий порядок ведення Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ

Із метою забезпечення реалізації оновленої ст. 200 ПКУ Мінфін України, ДФСУ та Казначейство України розробили Проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку ведення та форми Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість».

Планується, що новий порядок ведення та форми Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ розпочнуть діяти з 1 березня 2017 року.

Причому, як указано в проекті, до набрання чинності цією постановою бюджетне відшкодування сум ПДВ по заявах, включених до Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ, сформованого згідно з п. 52 підрозділу 2 р. ХХ ПКУ, здійснюється в порядку, що діяв до 1 січня 2017 року.

Окрім того, передбачається:

- унесення даних до Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ посадовими особами ДФС і Казначейства здійснюватиметься в автоматичному порядку з дотриманням вимог законів щодо електронного підпису й електронного документообігу;

- на підставі інформації ДФС і Казначейства Мінфін України на своєму офіційному веб-сайті оприлюднюватиме відповідний реєстр, крім реквізитів поточного рахунка платника податку для перерахування бюджетного відшкодування. Оприлюднення реєстру не здійснюється у вихідні, святкові та неробочі дні.