Браконьер на Кінбурнській косі




В ніч з 15 на 16 вересня 2017 року працівниками НПП «Білобережжя Святослава» було проведено природоохоронний рейд на території Кінбурнського півострова. Під час підготовки до проведення рейду, в акваторії дніпровсько-бузького лиману в межах села Покровське, працівниками СДО парку було візуально зафіксовано можливе правопорушення, а саме проведення незаконної промислової операції. Про даний факт було повідомлено Очаківський прикордонний відділ.

За даною інформацією, біля шостої години ранку на береговій лінії Дніпровсько-Бузького лиману, представниками прикордонної служби спільно з працівниками СДО НПП «Білобережжя Святослава», було затримано жителя села Покровське з незаконно встановленими знаряддями лову в яких на той момент знаходилось 128 кефалей та 3 пузанка.

Згодом, на місце події були викликані та прибули представники Миколаївського рибоохоронного патруля та Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області, так як дії порушника містили в собі ознаки кримінального правопорушення.

Після прибуття представників правоохоронних органів, було проведено огляд місця події. Попередньо встановлено, що шкода завдана державі у наслідок правопорушення становить 76 670 гривень. На сьогоднішній день, за даним фактом проводиться досудове розслідування.