Ніхто не забутий, ніщо не забуто




Незважаючи на те, що минуло 76 років з Дня великої перемоги над німецько-фашистськими загарбниками, сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу. Тому особовий склад Очаківського територіального центру комплектування та соціальної підтримки з особливим шануванням підходить до цієї святої дати – Дня Перемоги.

7 травня напередодні Дня Примирення та Перемоги, військовий комісар Очаківського РТЦК та СП полковник Геннадій Леурда, разом з державним службовцем Любов’ю Яковенко та військовослужбовцями: старшим лейтенантом Павлом Солодовником, старшим солдатом Світланою Вальчук завітали з подарунками і привітальним словом до останнього ветерана, учасника бойових дій очаківщини - Бережевського Івана Івановича.

Бережевський І.І. народився в 1923 році в місті Очакові, на фронт потрапив за комсомольською путівкою в квітні 1944 року. Служив командиром відділення 312 стрілецького полку 109 гвардійської дивізії 3 Українського фронту і перемогу зустрів в столиці Австрії – Відні. Має бойові нагороди: медалі «За відвагу», «За визволення Будапешту», «За визволення Відню» за проявлену мужність і героїзм в боротьбі з фашистськими загарбниками.

На жаль привітання приймала дружина Івана Івановича Олександра Іванівна, так як ветеран 2 світової тяжко хворіє. Олександра Бережевська в роки війни також внесла вагомий внесок в справу перемоги, була зв’язківцем з загоном партизанів і незважаючи на свій дитячий вік допомагала нищити ворога на нашій землі.

Військовий комісар щиро подякував подружжю Бережевських за їх безсмертний подвиг у найжорстокішій світовій війні та побажав міцного здоров’я, козацького довголіття, пошани від оточуючих, турботи та любові близьких, а Івану Івановичу швидкого одужання, так як він є наша гордість, совість і честь і ми завжди будемо брати приклад з його подвигу, мужності та відваги.

Власна інформація