Регата «Козацький шлях» прибула до Білобережжя




9 липня 2018 року в м Очаків завершена Всеукраїнська вітрильна регата «Козацький шлях». Організатор змагань - федерація вітрильного спорту Дніпропетровської області, крейсерський яхт–клуб м. Дніпро при підтримці Дніпропетровської ОДА, низки козацьких та громадських об’єднань. В змаганнях взяли шістдесят яхтсменів, що склали екіпажі 20 вітрильників, які стартували 1-го липня з м. Дніпро.

Маршрут регати проходив через Запоріжжя, Нікополь, Каховку, Херсон та Очаків. Традиційно учасники регати відвідали історичні місця козацької морської слави, де їх гостинно зустрічали представники місцевої влади та громад Дніпропетровської, Запоріжської та Херсонської обпастей. В нашій Миколаївській області, нашому районі цю почесну місію зустрічі регати вже другий рік поспіль виконав національний природний парк «Білобережжя Святослава».

До нашого парку яхтсмени завітали також, щоб вшанувати пам'ять кошового отамана Сидора Білого біля символічного козацького хреста на валах Кінбурнської фортеці.

Директор парку Козловський Ю.І., спілкуючись з учасниками регати, висловив впевненість, що тісні зв’язки національного природного парку «Білобережжя Святослава» з козаками-яхтсменами з Подніпров’я з кожним роком будуть зростати. Начальник відділу науки парку Чаус В.Б. розповів про історичні події, що відбувались на території Кінбурнської коси, відповів на численні запитання гостей, серед яких виявились і нащадки славних чорноморських козаків.

Представники оргкомітету регати «Козацький шлях», спортсмени приємно вражені теплою та щирістю зустрічі на Очаківській землі та ще раз наголосили, що містом – фіналом змагань вже постійно - з 2017 року, стає місто Очаків.

Адміністрація НПП «Білобережжя Святослава»