Збір урожаю зернових культур та недопущення виробничого травматизму




Управління держпраці у Миколаївській області  координує суб’єктів господарювання очаківської територіальної громади щодо недопущення виробничого травматизму при зборі урожаю зернових культур

Ефективність підходів до організації системи управління охорони праці, залучення працівників на роботу за трудовими договорами, втілення комплексних заходів, направлених на забезпечення охорони праці працівників, зайнятих на роботах зі зберігання та переробки зерна, забезпечення контролю за дотриманням вимог безпеки праці під час роботи в полі, зокрема в період молотьби зернових культур. Саме ці питання підіймали на обговоренні посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області  під час наради на ПСП «Козирське», що розпочала плановий захід контролю.

Посадові особи зауважили на джерела небезпек виробничого обладнання, на необхідність при організації проведення робіт враховувати аномально високу температуру повітря, що спостерігається на Миколаївщині  щороку у липні. Також повідомили про випадки самозаймання стерні та загоряння сільгосптехніки, що сталися на Миколаївщині.

Для поліпшення стану охорони праці та попередження виробничого травматизму керівництву підприємства наголошено на необхідності  здійснення  постійного контролю за дотриманням  вимог безпеки під час виконання робіт, за утриманням у справному стані та безпечною експлуатацією сільськогосподарської техніки,  а також  не допускати до виконання робіт працівників, які не пройшли в установленому порядку інструктажі, навчання та перевірку знань з охорони праці.

Прес-реліз для засобів масової інформації