Коняєва Діана стала лауреатом 1 премії Міжнародного конкурсу




Майже два тижні залишились до святкування 55-річчя музичної школи міста Очакова, але подарунки до ювілею ще не скінчились. Відмінний подарунок до 55-річчя Очаківської музичної школи привезла з Києва Коняєва Діана — медаль, та диплом лауреата 1 премії.

5-7 травня у м. Києві відбувся ХIV Міжнародний благодійний фестиваль-конкурс «Квітуча Україна», який проходив під патронатом Міністерства культури України, Управління культури, туризму і культурної спадщини Дніпровського району м. Києва, Київського університету туризму, економіки та права, Всеукраїнського товариства «Просвіта». До складу журі були долучені відомі діячі мистецтв України, Болгарії, Грузії, Білорусії. Інструментальний жанр був представлений такими інструментами: фортепіано соло, скрипка, гітара, домра, бандура. У номінації «фортепіано соло» у другій віковій категорії учениця 5 класу фортепіанного відділу Очаківської музичної школи Коняєва Діана була нагороджена Дипломом лауреата 1 премії (викладач Робулець С.О.), медаллю та подарунком від «Просвіти».

До конкурсу вона підготувала п’єси українських композиторів: О.Білаш «Гуцульська писанка», М. Скорік «У народному стилі». Разом з Діаною готувалась вся сім’я. Пошитий мамою концертний одяг в українському стилі та професійне виконання української музики створило неповторне враження. Всі члени журі одностайно поставили самий високий бал, про що повідомили нам після урочистої церемонії нагородження.

Хвилювались всі: і дівчинка, і викладач, і мама, навіть, родичі і знайомі, але і раділи також всі разом.

Треба сказати, що Діана з 1 класу виступає з сольними концертами, бере участь у міських, обласних, регіональних конкурсах, але кожен раз готується відповідально і дуже хвилюється. Насправді, кожен конкурс – це велика перемога. Тож побажаймо їй творчих злетів та подолання нових вершин. Хай музика приносить тільки радість!

Робулець С.О.