Приписка громадян 2001 р.н. до призовної дільниці очаківського району!




На підставі Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” з 16 січня по 26 січня 2018 року оголошується приписка громадян 2001 року народження до призовної дільниці Очаківського району Миколаївської області.

До приписки залучаються всі громадяни, які народилися з 1 січня по 31 грудня 2001 року включно, постійно проживають на території Очаківського району, а також громадяни старшого віку, що не пройшли за різних обставин приписку раніше.

Всі громадяни, які підлягають приписці до призовної дільниці зобов’язані прибути у райвійськкомат за адресою м. Очаків вул. Старофортечна, 16 в призначені для них дні і години з документами, що посвідчує особу.

На підставі Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” керівники підприємств, установ, організацій, сільськогосподарських товариств, навчальних закладів повинні звільнити від виконання своїх обов’язків громадян, які проходять приписку до призовної дільниці, на час, необхідний для проходження комісії і забезпечити їх своєчасне прибуття в райвійськкомат.

У разі неявки до призовної дільниці Очаківського району громадян України, які підлягають приписці несуть адміністративну та кримінальну відповідальність. Відповідно до Кодексу України про Адміністративні Правопорушення, а саме ст.210 порушення правил військового обліку, неявка на виклик до військового комісаріату без поважних причин тягне за собою накладання адміністративного штрафу від 5 до 7 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85-119 грн.). Відповідно до ст. 337 Кримінального Кодексу України ухилення від військового обліку карається штрафом до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850 грн.), або виправними роботами строком до 2 років, або арештом до 6 місяців.

Шановні батьки звертаємо вашу увагу, що несвоєчасна постановка на військовий облік та отримання військово-облікового документа є порушенням норм чинного законодавства, а також може стати в подальшому перешкодою для вступі до професійно-технічних та вищих навчальних закладів.

Військовий комісар
Очаківського районного військового комісаріату
полковник Г.П.Леурда