Життя під електроопорою




Після нещодавніх злив, мешканці вулиці Цокуренка вкрай стурбовані ризиком аварійної ситуації, яка, у прямому сенсі, нависла над ними. Дощі порозмивали ґрунт і одна з електроопор, що стоїть поруч із будинком Почесного мешканця міста, вдівця, що півжиття присвятив роботі у рибколгоспі «Чорноморець» О.П. Маслюченка, дуже сильно нахилилася.

   

Те, що наразі вона тримається лише на кабелі, який йде до будинку чоловіка – лише одна частина проблеми. Неабияк стурбовані сусіди з будинку навпроти, над яким і схилився цей стовп, який у разі падіння не тільки пошкодить приватний будинок, а й переб’є газову трубу.

 

Оскільки опори електропередач є власністю ПАТ «Миколаївобленерго», то мешканці вулиці, в першу чергу, звернулися до них. За словами Ганни Степанівни з будинку №111, до них приїхав головний інженер, подивився, «нагородив» стареньких хамським відношенням і поїхав собі. А опора так і залишилася нахиленою до землі.

Терпіння закінчилось, і вже 10 жовтня була написана колективна заява безпосередньо голові Очаківської міської ради С.М. Бичкову, аби той посприяв у вирішенні питання, бо наступного дощу опора може і не витримати, тим самим призвівши до аварійної ситуації.

Ми звернулися за коментарем до філії ПАТ «Миколаївобленерго», де нам відповіли, що заяву від мешканців вулиці Цокуренка вони дійсно отримували, та за законодавством, вони мають місяць для прийняття рішення. На моє запитання: «А чого чекаємо? Чергового дощу?», відповідь була змістовною: «Я не знаю, чого ми чекаємо».

Якщо на місцевому рівні проблема не буде вирішена, то очаківці будуть змушені писати до облдержадміністрації і вже від них чекати на допомогу. А ще сподіватися на ласку природи аби та не подарувала чергової зливи.

Т. Лупул.
Газета «Чорноморська зірка» № 81-82 від 12 жовтня 2017 року