Нерестова заборона на вилов риби в Чорному морі




Чорноморський рибоохоронний патруль повідомляє!

Про встановлення державної заборони у зв’язку з нерестом бичків в північно – західній частині Чорного моря та причорноморських лиманах у зоні контролю Чорноморського рибоохоронного патруля у 2018 році.

Відповідно до наказу Чорноморського рибоохоронного патруля від 25.04.2018 року №64 встановлено заборону на промисловий та любительський вилов бичків на період їх нересту у північно – західній частині Чорного моря та причорноморських лиманах у зоні контролю Чорноморського рибоохоронного патруля з 01 травня по 15 червня.

Закликаємо всіх громадян дотримуватися Правил рибальства та в разі отримання інформації про незаконне, непідзвітне, нерегульоване рибальство повідомляти органи рибоохорони.

Про встановлення державної нерестової заборони на вилов камбали-калкан в північно – західній частині Чорного моря у 2018 році.

Відповідно до наказу Чорноморського рибоохоронного патруля від 25.04.2018 року №65 встановлено державну заборону на промисловий лов камбали-калкан на період її нересту у Чорному морі:

У виключній (морській) економічній зоні – з 01 по 30 травня включно.

З 11 травня по 30 травня включно у територіальних та внутрішніх морських водах на ділянках:

- на схід від меридіана, що проходить через мис Башенний;

- між меридіаном, що проходить через мис Башенний, і меридіаном порту Євпаторія на південь від Кримського півострова;

- між меридіаном, що проходить через порт Євпаторія, і меридіаном 32°13'' сх. д., а також у Каркінітській затоці;

- західніше меридіана 32°13'' сх. д.

У період нерестової заборони у відповідній зоні забороняється спеціалізований промисел калкана чорноморського сітками. Калкан чорноморський, що був приловлений іншими знаряддями добування (вилову), у цей період випускається в море незалежно від його життєздатності. У період нерестової заборони у відповідній зоні забороняється також промисел скатів сітками. Промисел шпрота і мерланга різноглибинними тралами не забороняється.

Закликаємо всіх громадян дотримуватися Правил рибальства та в разі отримання інформації про незаконне, непідзвітне, нерегульоване рибальство повідомляти органи рибоохорони.

Чорноморський рибоохоронний патруль