Школа юнг розпочала своє навчання на СДК “Кіровоград”




Нещодавно створений гурток військово-патріотичного спрямування "Школа юнг", в місті Очакові, розпочав своє навчання з ознайомлення з бойовим кораблем ВМС України СДК "Кіровоград".

Очаков. Школа юнг.

14 жовтня в День Покрова Пресвятої Богородиці, десантний корабель, знаходячись на бойовій службі в акваторії Чорного моря, зайшов до військового порту Очакова з метою поповнення матеріально-технічних засобів. Після обговорення умов подачі на корабель необхідних засобів, начальник військово-морського гарнізону, капітан 1 рангу Віталій Харченко звернувся до командира походу, капітана 2 рангу Віктора Марчишина і командира корабля, капітана 3 рангу Володимира Хромченкова з проханням ознайомити школярів міста з кораблем та умовами служби на ньому.

Очаков. Школа юнг

Екіпаж уславленого десантного корабля радо зустрів молодь, яка побажала пов'язати своє життя з професією моряка. Командир відділення управління, старшина 2 статті Андрій Іванов, та старшина БЧ-5, старшина 2 статті Іван Шепель провели навчальну екскурсію для юнг Очакова.

Очаков. Школа юнг

Діти з цікавістю познайомились з бойовим шляхом СДК "Кіровоград", тактико-технічними характеристиками корабля, озброєнням та умовами живучості плавзасобу. Більшість присутніх школярів побувала на бойовому кораблі вперше. Найбільший інтерес молодь виказала до умов десантування морської піхоти і бронетехніки на необладнаному узбережжі. А саме, здатності транспортування на борту п'яти танків, чотирьох бронетранспортерів і 56 десантників. Можливості контролювати територію в один гектар на відстані з 10 км, за рахунок залпового вогню реактивної установки Ш/І-18, та іншої інформації. А можливість потримати в руках справжній штурвал на ходовому містку корабля, остаточно полонила молоді серця. Жодних сумнівів щодо вибору майбутньої професії не лишилося...

Очаков. Школа юнг

Але дітей чекала не тільки цікава екскурсія на бойовому кораблі. Керівник гуртка, капітан 2 рангу Василь Іллєв разом з командиром корабля, капітаном 3 рангу Володимиром Хромченком урочисто в присутності екіпажу СДК "Кіровоград" прийняли в школу юнг ще двох членів. Ними стали вихованці міської школи №4: Єгор Литвиненко і Вікторія Леурда. На згадку про корабель командир наостанку вручив вихованцям портретоване фото корабля.

Очаков. Школа юнг

Символічно, що гурток військово-патріотичного спрямування "Школа юнг" розпочав своє навчання в День Покрова Пресвятої Богородиці, в одне із самих поважних православних свят. Хай Покрова Божої Матері захистить юні душі від усяких негараздів і наповнить їх серця Господнім натхненням.

Сергій ЧОРНИЙ
"Чорноморська зірка" №85-86 від 25 жовтня 2013 року
Фото: mil.gov.ua