Виставка художника Павла Гузенка




12 квітня в музеї мариністичного живопису ім Р.Г. Судковського відкрилася персональна виставка київського художника Павла Гузенка.

   

Павло Гузенко народився 14 жовтня 1977 року в місті Коростень Житомирської області, де й почалися його перші кроки в образотворчому мистецтві як учня Коростеньської художньої школи (1987-1991 рр). З 1992 по 1995 рік Павло навчався живопису в Київській Державній Художній Середній Школі ім. Т.Г. Шевченка у провідних викладачів Національної Академії образотворчого мистецтва і архітектури України. П’ять років займався архітектурою і дизайном, а з 2006 – виключно живописом.

На виставці представлене широке жанрове розмаїття творів П. Гузенка, в яких виразно простежується авторська техніка. Потужним виражальним засобом для художника є колір. Манера накладання фарб нагадує акварель, а ширина письма наближається до ескізної. Його роботи дуже своєрідні, вони не передають точну форму і колір. Художник віртуозно володіє абстрактною передачею навколишнього світу і колористичною насиченістю барв.

Сюжети, які майстер обирає – зрозумілі і легкі для сприйняття будь-якої людини, хоча кольору все ж таки він надає більше уваги ніж власне сюжету.

Щирий українець, Павло любить свою Батьківщину, з її колоритними «хатками», чарівними пейзажами, яскравими метеликами, яких ми у великій кількості бачимо і на представленій виставці.

Особливе відношення у Гузенка до квітів. До них у нього власний підхід. Його букети поєднують у собі неточність ліній, чуттєвість, гармонію, лаконічність форми і кольору, не зважаючи на те, з чого вони складені: з ірисів, півоній, підсніжників чи троянд.

Головним завданням для себе, як для художника, Павло Гузенко вважає щоденну наполегливу працю, яка приносить йому натхнення і задоволення.

Два роки тому очаківська публіка і гості міста вже мали нагоду познайомитися з творами цього майстра. Так, як минулого разу – сьогодні вона знову наповнює виставкову залу райдужним сяйвом, яке випромінюють пейзажі натюрморти та філософські начерки.

На початку заходу завідуюча музею О. Бадах познайомила гостей музею з життєвим та творчим шляхом художника.

З приводу відкриття виставки виступив директор художньої школи В.М.Гончаров, який дав високу оцінку творчості Павла Гузенка.

Свої вітання та вдячність з приводу організованої у нашому місті виставки Павла Гузенка висловив місцевий художник Ігор Пічугін, який подарував музею художні рами, для творів О.П.Самокіш-Судковської.

Добрий друг музею Ігорь Марченко привітав присутніх з відкриттям цікавої виставки і подарував музею листівку 19 століття Самокіш-Судковська ілюстрація до поеми О.С.Пушкіна «Євгеній Онєгін».

В цей день в стінах музею лунала жива музика завдячуючи щирому виконанню викладача музичної школи Марини Михайлівні Богатікової.

Запрошуємо до музею мариністичного живопису ім. Р.Г.Судковського.

Музей працює з 9.00-17.30. Вихідні: понеділок, середа.