Вітаємо юних переможців!




5 червня в усьому світі відзначають Всесвітній день охорони навколишнього середовища - «День еколога».

З цієї нагоди, у школах Кінбурнської коси працівники з екоосвіти НПП «Білобережжя Святослава» та РЛП «Кінбурнська коса», разом з вчителями, підсумували результати спільних природоохоронних та екоосвітніх заходів за І півріччя 2018 року та визначили найактивніших учасників у наступних номінаціях:

У номінації «Кращий дослідник природи Кінбурна» перемогла Юлія Вакуленко  – учениця Василівської ЗОШ І – ІІІ ступенів Очаківської районної ради з дослідницькою роботою «Спостереження за ластівкою сільською», яка зайняла І місце у обласному етапі конкурсу «Юний дослідник» та ІІІ місце – у Всеукраїнському конкурсі (м. Київ).

   

У номінації «Кращий вірш про природу Кінбурна» перемогу поділили семикласниці Василівської ЗОШ: Іванна Семенюк та Варвара Агафонова.

   

У номінації «Юний помічник природи» переможцем став учень 2 класу Покровської ЗОШ Лев Кутіков.

У номінації «Майструю з посмішкою» переміг Юрій Красніков - учень 2 класу Покровської ЗОШ.

У номінації «Кращі спостерігачі за природою» перемогли брати - учні 4 класу Степан та Костянтин Приладишеві.

   

   

У номінації «Краща ековистава» перемогу одержали учні 7 класу Василівської ЗОШ за виставу Івасик – Телесик.

   

У номінації «Добро жменями» серед учнів початкових класів Василівської ЗОШ перемогли Кирило Калина та Іванна Свистуха.

Серед учнів 5-11 класів перемогли Варвара Агафонова та Вікторія Передрій.

   

У номінації «Юний рятівник Кінбурна» переміг четверокласник Василівської ЗОШ Назар Ляшевський! Він зібрав 500 штук відпрацьованих небезпечних батарейок та став абсолютним переможцем акції «Обережно, батарейки!»

   

«Кращою юною рятівницею» Кінбурна серед учнів Покровської школи визнана учениця 3 класу - Єлизавета Книга.

   

Вітаємо всіх учасників екоосвітніх заходів з перемогою та нагадуємо:

Всесвітній день охорони навколишнього середовища був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН 15 грудня 1972 року, і з того часу його щороку відзначають в усьому світі. Вибір цієї дати обґрунтовано тим, що саме в цей день – 5 червня 1972 року – в Стокгольмі (Швеція) почала роботу Конференція ООН з проблем навколишнього середовища, за результатами якої було створено ЮНЕП – Програму ООН з навколишнього середовища.

Приводом для проведення цієї всесвітньої акції стало звернення, що надійшло 11 травня 1971 року Генеральному секретареві ООН, яке підписали 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу. Вони попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому в зв’язку із забрудненням навколишнього середовища, тому «червоною ниткою» у зверненні стали слова: «Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить з нами».

І. Форманюк,
провідний фахівець з екоосвіти РЛП «Кінбурнська коса»
та НПП «Білобережжя Святослава»