Подолянчук Серафім став лауреатом «Зіркового тріумфу»




Учень 5 класу музичної школи міста Очакова Подолянчук Серафім, клас викладача Логунової Ірини, неодноразово ставав лауреатом мистецьких конкурсів різного рівня. От і в квітні він виборов нагороду Всеукраїнського конкурсу «Музичний Олімп», що проходив у місті Вінниця, і отримав запрошення від оргкомітету прийняти участь у конкурсі «Зірковий тріумф».

Громадська організація «Єднаємо серця», за підтримки Вінницької ОДА кожного року проводить 3 Всеукраїнські багатожанрові мистецькі конкурси – «Подільський зорепад», «Музичний Олімп» та «Єднаємо серця». А по завершенні конкурсного марафону запрошує лауреатів конкурсів минулих років взяти участь у змаганні «Професіоналів» - «Зірковий тріумф». Відзначимо, що очаківські діти вже ставали лауреатами цих конкурсів – вокалісти музичної школи, зразковий ансамбль танцю «Радість», а заступник мера - Гордій Білов був навіть членом журі вокального конкурсу «Музичний Олімп» 2017.

Всеукраїнський багатожанровий конкурс мистецтв «Зірковий тріумф» 2017, що проходив 19 – 21 травня, був присвячений Дню Європи в Україні. Місто світилось від ілюмінації, всюди проходили прекрасні мистецьки заходи. Особливо Серафіма і його викладача вразило лазерне шоу «Лебедине озеро» танцюючих міських фонтанів.

Серйозний був і склад конкурсу – в номінації «Інструментальна музика» виступало понад 150 учасників, граючих на академічних та народних музичних інструментів, з різних куточків України. Найчисленнішим, як і завжди, був конкурс піаністів, в якому брало участь 56 солістів у 4 вікових категоріях.

Серафім виступав у середній віковій категорії – 9-12 років. За словами викладача, Логунової Ірини, діти були прекрасно підготовлені до конкурсу, але треба було упоратись з хвилюванням. Це вдалося нашому учаснику: він виступив дуже впевнено, артистично, його трактування твору Т.Куллака «Святкові танці» сподобалось і журі, і глядачам. І як наслідок – Подолянчук Серафім зайняв І місце в номінації «Інструментальна музика. Фортепіано», за що отримав прекрасний кубок і цінний подарунок. Викладачі музичної школи вітають з перемогою Серафіма і його викладача, Логунову Ірину, за високопрофесійну підготовку до престижного конкурсу.

Кравченко О.