Літо. Кінбурн. Діти.




Пришкільний табір «Кінбурн», завдяки спільної еколого – освітньої діяльності вчителів Василівської школи та працівників НПП «Білобережжя Святослава», більш нагадував екологічний майданчик, кожний день якого запам’ятався його відвідувачам пізнавальними заходами та незабутніми «подорожами» по рідному краю у пошуках дивовижного.


Один з перших днів літа – «День Дніпро – Бузького лиману» присвятили «оздоровленню» його узбережжя. Ініціатори та організатори акції - працівники Василівського природоохоронного науково – дослідного відділення: Н. В. Калина (начальник відділення), С. П. Колимагіна, І. В. Калина, С. І. Стадник, В. В. Шинкарук, А. М. Пасось, А. М. Микитюк та О. В. Вакуленко.


Долучилися до великого прибирання і ми, відвідувачі табору, разом з нашими вихователями: І.В. Лахтіоновою, Л.П. Твердовською та Г.Е. Карачевською, яки поділили нас на 3 бригади, для того щоб швидше розчистити три ділянки пляжу.


Дорослі запропонували нам, учасникам акції, використовувати метод роздільного збору сміття та організували його вивіз.

На чистому узбережжі лиману відвідувачі табору з задоволенням відпочивали та прийняли участь у конкурсі «Піщана майстерня».



У «День пошуку дивовижних рослин», під час подорожі екологічними стежками коси, ми знайшли декілька галявин диких орхідей (плодоріжок) 


Серед відвідувачів табору були учасники акції «Нерест», що проходила у травні. Тому за результатами цієї акції намагалися спостерігали всі бажаючи.


«День підземних вод» також пройшов у пошуках свердловин на території села. А результати спілкування з односельцями та огляд свердловин дали змогу визначити глибини залягання підземних вод, відмітити їх на карті, скласти шкалу та ознайомитися з екологічними проблеми, пов’язаними з використанням  підземних вод у селі.


«Пелікан тур» - це незвичайна прогулянка, під час якої ми спостерігали за пеліканами, рахували їх, потім малювали та дізнавалися цікаві історії та факти з життя цих птахів.


«День мандрівника», завдяки нашим батькам та вчителям, несподівано для нас відбувся «на воді».


Знання про мешканців мілководь мали змогу розширити всі його учасники. А ще ми вперше вчилися застосовувати «правило тиші» в природі та удосконалювати навички уважних спостерігачів.

«Парад домашніх улюбленців» - «Pet –шоу» у літньому таборі «Кінбурн» запам’ятався всім від мала до велика та зібрав багато спостерігачів - місцевих жителів.


Побували ми в м. Очаків: відвідали військово – історичний музей ім. Суворова, військову частину та за традицією завітали у екоосвітній клас РЛП «Кінбурнська коса»


Відвідувачі літнього пришкільного табору «Кінбурн» дуже дякують начальнику табору Наталії Володимирівні Свистусі та провідному фахівцю з екоосвіти НПП «Білобережжя Святослава» Ірині Вікторівні Лахтіоновій за незабутні враження та ще один шанс спілкування з природою рідного краю.  


Інформаційний центр
шкільного міні – парку «Борисфен»