Волонтери на Березані




Я рассветную птицу слыхал,
но не понял на что намекает.
Березань- это рыжий сухарь,
мокнет в море и не размокает….
Е.Январев

16 вересня 2017 року групою волонтерів, серед яких були жителі Очаківського району та співробітники національного природного парку «Білобережжя Святослава» здійснено виїзд для ознайомлення з одним із найцікавіших островів України, об’єктом археологічної спадщини – островом Березань, та проведенням прибирання на ньому після закінчення туристичного сезону.

остров Березань
Південна Гавань

Зачистку проведено на важкодоступній території Південної Гавані острова та вздовж основних туристичних маршрутів. Окрім цього, прибирання на маршруті, вдалось поєднати з прослуховуванням цікавої та живої розповіді від представників підприємства «Альфа-Щит» що здійснює охорону археологічного об’єкта, за що їм окрема подяка від учасників.


Процес пішов

Всі зібрані відходи, яких в цьому році було вже трохи менше, в порівнянні з минулими роками, оперативно катером «НІКА» (капітан Денисюк В.В.) перевезено на материк.


Катер і капітан готовий для прийняття зібраних відходів

Волонтери дякують також за підтримку в проведенні заходу, директора Національного Археологічного Заповідника «Ольвія» Шеїна С.С.. Учасники, також закликають небайдужих організовувати та приєднуватись жителів нашого краю до такого роду акцій на всіх заповідних та природних територіях до тих пір, коли їх відвідувачі нарешті не зрозуміють - що Острів, як і Кінбурнська Коса, не ті місця де потрібно залишати свій непотріб, після того як вони подарують вам чудові та незабутні спогади…

А всіх свідомих туристів та людей що творчо працюють в цій сфері і думають про збереження нашої спільної та дуже цікавої домівки, на наймення Земля, ми вітаємо зі святом - міжнародним Днем Туризму!

Волонтерська група «Білобережжя»