Засіяли нові Зірки Білобережжя




Вже стало доброю традицією в кінці року, на завершальному засіданні науково-технічної ради національного природного парку «Білобережжя Святослава» називати лауреатів знаку «Зірка Білобережжя».

«Зірка Білобережжя»

Цей рік, також не став винятком, і ось 27 грудня Рада вирішила, що відповідно до положення про  знак, враховуючи значний практичний вклад в збереження, відновлення  та підтримання природних комплексів парку  та освітлення такої роботи, відзначити в 2016 році наступних   номінантів:

1. Дудкіна Олега – директора ГО «Українське товариство охорони птахів», за  підтримку  проектів  на території  національного природного парку та,  а саме акції «Я люблю своє узбережжя» в результаті якої  повністю  ліквідовано  багаторічне сміттєзвалище в кварталі №23 та  вивезено зібрані  відходи на офіційний полігон ТПВ смт. Гола Пристань,  заходів по охороні та зарибленню  Бієнкових плавнів,  створення мережі спостережних веж  на території парку.

2. Дяченко Віктора - приватного підприємця,  за багаторічну, постійну підтримку діяльності заповідних об'єктів,  еколого-освітніх  та рекреаційних заходів на території парку.

Дяченко В.С. за ділом

3. Чичкалюк Тетяну – голови ГО «Лідерів туристичного бізнесу»,  доцента Чорноморського ДНУ ім. Петра Могили, за багаторічну системну організацію  та  підтримку різноманітних акцій еколого-культурного спрямування: «Зробимо Україну чистою», «Кінбурн –любов моя!», «Чистий Кінбурн» та інш., постійну дієву  увагу до розвитку туризму на Миколаївщині та Кінбурнській косі.

Зустріч на спортивному святі "Ахилів забіг" Чичкалюк Т.О. в центрі

4.  Марушевську Олену - експерта  проекта «Еmblas», за впровадження та координацію масштабних заходів проведених на території парку  в рамках міжнародних проектів «Чисті пляжі», «Збережи прибережну смугу – допоможи рожевим пеліканам!»

5. Мурич Ольгу – співзасновника та координатора інтернет – видання «Очаковский портал» за тримання в полі зору і постійне оперативне висвітлення проблем екології та збереження природи як  Очаківщини, так і національного природного парку «Білобережжя Святослава

Поздоровляємо  лауреатів, бажаємо їм в новому  2017 році не втрачати  такого ж життєвого оптимізму, зичимо також   здоров’я та  енергії  для нових звершень на благо природи нашого чудового краю.

В.Б.Чаус
начальник відділу науки